Домашен родопски бабек

11/06/2019
Приготвяне150 мин.
Общо150 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо249
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 7 кг крехко от бута, плешката, врата и гърдите
  • карантия - стомахът или пикочния мехур на прасето
  • кимион - 56 г
  • черен пипер - 42 г
  • сол - 175 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки кубчета месото, разбъркайте ги със солта и ги сложете за около един ден в наклонена тава, докато се отдели водата, след което добавете кимиона и черния пипер и размесете добре.

Измийте добре стомаха, напълнете го със овкусеното свинско месо, завържете отворите му и поставете готовия бабек в саламура за сланина за 2-3 дни, след което го окачете на високо и проветриво място.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар