Козуначени кифли с айран

29/04/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От водата и киселото мляко правим айран, който леко загряваме. В него се разтваря сухата мая, добавя се лъжица захар и оставяме да бухне за 10-15 минути.

Когато шупне, се сипва в купа и добавяме олиото, останалата захар, сол, яйцата без един жълтък и разбъркваме. Накрая прибавяме ванилията и есенцията с коняка, а също и брашното.

Омесва се средно меко тесто. Оставяме го да втаса на топло около час.

Втасалото тесто разделяме на две топки. Всяка разточваме на кръг с дебелина около 1 см. Нарязва се на 8 триъгълника, като в широката част се поставя парче локум.

Навиват се кифли, нареждат се в тава върху хартия и оставяме за 20 минути на топло.

После се намазва с разбития отделен жълтък с малко олио и поръсваме захар. Печем в загрята фурна 180°C около 20-25 минути до златисто.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар