Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пилешки бутчета на фурна с ориз и грах

Пилешки бутчета на фурна с ориз и грах

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пилешки бутчета на фурна с ориз и грах
Снимка: Стоянка Русенова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Решихме да разчупим традицията и да добавим малко грах към класическото Пиле с ориз - вкусно стана"

Необходими продукти

  • ориз - 1 .ч.ч
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • грах - 1 ч.ч от консерва
  • лук - 2 глави
  • олио - 150 мл
  • черен пипер
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си добре пилешките бутчета и измиваме.

По желание може да ги разделите на две, като отделите парти бутчето.

Поставяме ги в съд с вода и варим. Прецеждаме бульона и оставяме на страна.

Почистваме си лука и нарязваме на дребно.

В олио задушаваме ситно нарязания лук, докато омекне. След като се задуши, добавяме ориза и се запържва.

Изсипваме всичко в тавичка, като добавяме и консеран грах, пикантината, черния пипер, изсипваме 3 ч.ч. от пилешкия бульон и добавяме пилешките бутчета.

Поставяме във фурната и печем, докато оризът поеме течността.

Вадим и поръсваме пилето с ориз със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: