Картофено руло с кори за баница

08/05/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак401
"И вие ли се чудите как по-рано не сте се сетили да приготвите това супер вкусно руло "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене75 мин.
  • Общо105 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 501
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът, нарязан на ситно, се задушава до омекване в 3 супени лъжици растително масло и малко сол.

Картофите се обелват и се сваряват в малко подсолена вода, след което се отцеждат, смачкват се с вилица и се смесват със задушения праз.

Прибавят се почистените от костилките и ситно нарязани зелени маслини, сиренето, доматеното пюре, черен пипер и сол на вкус.

Сместа се разбърква добре.

Слага се една от корите върху навлажнена кърпа, наръсва се с растително масло и се покрива с втора кора, която също се наръсва с мазнина.

По дължината на корите се слага половината от плънката. С помощта на кърпа корите се завиват на руло.

По същия начин се приготвят и другите две кори. Двете солени рула се слагат с намазана с мазнина форма и се наръсват с останалото растително масло.

Пекат се в силна фурна 20 мин. След изваждането от фурната картофените рула се наръсват с няколко капки студена вода, покриват се с чиста кърпа и се оставят да престоят във формата 15 мин.

Изваждат се от формата и се разпределят на порции, които се поднасят с чаша зеленчуков или друг бульон, подправен с лимонов сок и черен пипер.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар