Свинско с домати

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Свинско с домати
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 компотен буркан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • черен пипер - няколко зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Нагрейте олиото и запържете за кратко, добавете нарязаните на малки кубчета лук, морков и чесън. Затворете капака на тенджерата и оставете да се задушава на бавен огън.

Когато свинското започне да се къса, прибавете маслото, червеният пипер и брашното, като след всеки добавен продукт, разбърквате.

Прибавете пасираните домати, черния пипер, бахара и дафиновия лист, ако соса стане много гъст, можете да разредите с малко топла вода, оставете ястието да къкри на бавен огън, до пълна готовност на месото.

Сервирайте свинското с домати с подходящите за ястието гарнитура от пържени картофи, картофи пюре и всякакви картофени фантазии.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: