Начин на приготвяне
Измиват се листата на зелената салата и се нарязват на тънки ивици. Поръсват се с олио, оцет и малко сол, разбърква се и поставяме в купа.
Краставицата се обелва с белачка за картофи на ленти и нарязваме на полумесеци. Нареждат се по стената на купата и поръсваме с нарязан пресен лук.
Сварено яйце се срязва на две, жълтъкът се отделя и натрошава. Смесва се с натрошено сирене и оформяме на топчета, като се оформя с притискане на дланите и овалване да се получи топче.
Белтъкът се нарязва на тънки ленти и нареждаме в средата като маргарита.
В средата на цветето се поставя топчето от жълтък поръсено с щипка червен пипер.
Сервираме Великденската салата овкусена с дресинг и ситно нарязан магданоз.