Великденска салата Маргарита

26/04/2019
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • маруля - зелена къдрава 1 средно голяма
  • краставица - 1/2 бр.
  • зелен лук - 2 бр. пера бяла и зелена част
  • яйца - 1 сварено
  • дресинг
  • сол
  • олио
  • оцет
  • червен пипер
  • сирене - натрошено кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се листата на зелената салата и се нарязват на тънки ивици. Поръсват се с олио, оцет и малко сол, разбърква се и поставяме в купа.

Краставицата се обелва с белачка за картофи на ленти и нарязваме на полумесеци. Нареждат се по стената на купата и поръсваме с нарязан пресен лук.

Сварено яйце се срязва на две, жълтъкът се отделя и натрошава. Смесва се с натрошено сирене и оформяме на топчета, като се оформя с притискане на дланите и овалване да се получи топче.

Белтъкът се нарязва на тънки ленти и нареждаме в средата като маргарита.

В средата на цветето се поставя топчето от жълтък поръсено с щипка червен пипер.

Сервираме Великденската салата овкусена с дресинг и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар