Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Великденска супа от лапад с маслини и яйца

Великденска супа от лапад с маслини и яйца

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Великденска супа от лапад с маслини и яйца3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сервирайте великденската супа от лапад със сварено яйце и магданоз"

Необходими продукти

  • лапад - 2 връзки
  • олио - 50 мл
  • ориз - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • маслини - 15 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз
  • пресен лук - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистен лапад се бланшира да смени цвета си, отцежда се и нарязваме ситно.

В загрято олио се запържва нарязан пресен лук, добавя се и лапад, разбърква се за кратко. Прибавяме червен пипер, отново се разбърква и наливаме гореща вода около 1 литър и 300 мл.

Когато заври, добавяме ориза и маслините, овкусява се на вкус и оставяме да се готви до готовност.

Дали супата с лапад ще е по-гъста или по рядка, вие се решавате. Ако има нужда, налейте още малко вода.

Великденската супа от лапад се сервира с нарязано сварено яйце и поръсена с магданоз.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: