Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Друсан кебап по добруджански

Друсан кебап по добруджански

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Друсан кебап по добруджански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тайната на вкусния свински кебап е в здравото друсане ... и подправките"

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г крехко
  • лук - 250 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • масло - 100 г краве
  • люти чушки - 2 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства и се измива в студена течаща вода, отцежда се и се нарязва на парченца.

Парченцата месо се поставят в тенджера, заедно с кравето масло и малко вода и се задушават на слаб огън със захлупен капак.

Когато месото поомекне се прибавят ситно нарязания лук, ситно нарязаните чушки, черен пипер и сол на вкус.

Периодично захлупената тенджера се разтръсква /раздрусва/. Готовият друсан кебап се разпределя в 4 чинии и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Можете да сервирате кебапа с топка сварен ориз или картофено пюре.

Рейтинг

4.3
52
45
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Чревоугодник
Чревоугодник
Страхотно ястие и мезе.
12.05.2013 09:42