Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Хлебче с бира и маслини

Хлебче с бира и маслини

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Хлебче с бира и маслини
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Толкова е вкусен, че спокойно може да си го приготвяме всеки ден и няма да ни омръзне"

Необходими продукти

  • бира - 300 мл светло пиво
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • джоджен - 5 - 6 листа
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло, до гъста каша
  • маслини - 15 бр.
  • семена - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипват двата вида брашно и оформяме кладенче в средата. Наливат се топла бира, олио, двата вида набухватели и сол.

Маслините се нарязват на парчета и се смесват в тестото. Накрая добавяме и нарязани листа пресен джоджен, разбърква се на гъсто тесто и сипваме в малка правоъгълна форма за кекс, върху хартия за печене.

Поръсваме хлебчето с микс от семена и печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, около 35-40 минути.

Извадете и охладете, тогава нарежете. Аз малко избързах и нарязах хляба, докато беше още горещ. Може да добавите още сирене, лук, колбас и други продукти. Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: