Начин на приготвяне
В купа се сипва меко масло, добавят се олио и пудра, разбърква се с миксер да се разтопи захарта. Прибавя се ванилия, царевично нишесте и брашно с бакпулвера, като се разбърква до получаване на тесто за сладки. Ако е сухо и се рони, добавете още малко мазнина.
При нужда добавете малко брашно. Отделя се малко топче като ябълка и с малко олио и какао се размесва да стане равен цвят. От бялото тесто се късат топчета, в средата се притиска с капачка, за да се получи кладенче.
И поставяме малко парче кафяво тесто. Върху него се набожда малко шоколадово яйце. Може да разменяте цветовете, като редувате бяло с кафяво и обратно. Останалото тесто също се оформя на топчета, леко сплескано отгоре и в единия край се притиска с вилица.
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 12-15 минути. Трябва сладките да станат бели. В началото, като се извадят, са меки, но после се стягат. Когато се пекат, се разливат, така че оставете място между тях.