Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса. Първо направете соса. За целта сложете продуктите в тенджерка и загрейте леко като бъркате, докато захарта се разтвори. Кипнете и варете на тих огън до сгъстяване.
Пригответе си 4 малки формички за суфле. Сипете по 1 с.л. от соса на дъното на всяка една от купичките и го разнесете равномерно по стените им.
Сложете шоколада в малка купа и го стопете над тенджера с гореща вода. Запазете 2 с.л. от млякото, а останалото сипете в тенджерка заедно с пудрата захар. Полека кипнете, бъркайки непрекъснато, за да се стопи захарта. Добавете шоколада към млечната смес.
Объркайте брашното с двете супени лъжици мляко и добавете към шоколадовата смес в тенджерата.
Кипнете шоколадовата смес, бъркайки непрекъснато. Варете докато се сгъсти. Свалете от огъня, охладете леко и прибавете един по един жълтъците.
Белтъците разбийте на твърд сняг и внимателно ги прибавете към шоколадовата смес. Сипете във формичките и печете в предварително загрятата фурна около 30 минути или докато суфлето се надигне добре и се втвърди.
След като извадите от фурната поръсете леко с пудрата захар и поднесете.