Мързеливи зелеви сарми с месо

24/04/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо218
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле - 1 глава прясно или 1 кг кисело
  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 100 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бульон - 200 мл или вряла вода
  • масло - 2 - 3 с.л. краве или маргарин
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера маслото и половината от изчистеното, измито и накълцано на ситно зеле.

Запържете в олиото нарязаното на парчета месо, настърганите моркови и доматеното пюре и ги сипете върху зелето.

Наръсете със суровия ориз, разпределете най-отгоре останалото зеле, добавете дафиновия лист и черния пипер и посолете.

Залейте всичко с бульона и задушавайте на слаб огън, като в никакъв случай не разбърквайте манджата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар