Начин на приготвяне
Използвайте остър нож за премахването на тънките ципи и повечето мазнина от агнешката плешка, направете около 12 прореза по цялата плешка и набодете в тях скилидките чесън.
Намажете плешката със смес от зехтина, лимоновия сок и розмарина, оставете я на стайна температура около 5 минути, след което я поставете в намазнена тава и я изпечете във фурна на 200 градуса.
Преместете печената плешка в голяма чиния, покрийте я с фолио и я оставете за около 15 минути.
В това време запържете лука до омекване, добавете виното и след като заври, налейте бульона и варете, докато соса се редуцира до 1 чаша.
Добавете разбърканото с 1 с.л. вода брашно, бъркайте, докато сосът се сгъсти, смесете го с пастата, опитайте и прибавете сол и черен пипер на вкус.
Прецедете готовия сос, залейте приготвеното печено агнешко и я поднесете.