Домашна сметанова торта

21/04/2019
"Как да не обичаш дома, когато там предлагат такива вкусотии, като Домашна сметанова торта "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 624
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • маргарин - 100 г
  • сода - 2 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л. за угасяне на содата
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • орехи - смлени на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме си яйцата със захарта в дълбока купа, като към тях добавяме разтопения маргарин и меда.

Получава се смес, която поставяме на котлона на слаб огън и изчакваме да се разтопи захарта, без да кипва, при непрестанно бъркане.

Гасим содата и прибавяме към сместа заедно с брашното. Щом се хомогенизира сместа я премахваме от котлона.

Разделяме на 4 еднакви парчета, като ги прибираме в хладилника.

През това време си разбиваме сметаната.

Парчетата тесто разточваме на еднакви по големина блатове и печем за около 7 минути на 220 градуса във фурната.

Започваме да си оформяме тортата, като поставяме блат, върху него сметана и така се повтаря до свършване на крема и блатовете.

Най-отгоре намазваме със сметана цялата торта и поръсваме със смлените орехи.

Прибираме в хладилника да стегне и след това нарязваме на парчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар