Бъркани яйца със спанак и сирене

Илияна Димова
Илияна Димова
Новак
21/04/2019
"Не е сложно, не е гурме, не е изискано - а е нашенско, лесно за приготвяне и много, много, много вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо758
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво листата спанак. Слагаме вода с щипка сол да заври и слагаме листата спанак за няколко секунди, да си променят цвета. После пресипваме в цедка. Обливаме със студена вода и оставяме да се отцедят.

Почистваме от люспите и нарязваме ситно лука.

Зеления лук също нарязваме и отделяме малко от зелените пера за гарниране. В тиган или касерола наливаме олио (2-3 с.л.). Слагаме краве масло (1 ч.л.) и сипваме двата вида нарязан лук.

Спанака наситняваме и слагаме при лука. Задушаваме докато омекнат продуктите.

В отделна купичка счукваме и разбиваме яйцата (2 бр. или повече по вкус).

Когато спанакът и лукът омекнат, дръпваме от котлона, ръсваме черен пипер, сол, куркума, пушен червен пипер и прибавяме разбитите яйца. Слагаме натрошено сирене (1 к.ч.).

Връщаме на котлона и изпържваме яйцата до готовност. Готовото ястие гарнираме с нарязани ситно пера зелен лук. Сервираме бърканите яйца със зелен чесън.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар