Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата заедно със захарта на пухкав крем. Към тях на струйка се прибавя олиото. Брашното се пресява и обърква заедно с бакпулвера, содата и ванилията.
След това лъжица по лъжица се добавя към яйчената смес. Оборотите на миксера се намаляват и бъркането продължава на най-ниската степен.
Ябълките се обелват и нарязват на малки парченца (могат да бъдат и настъргани), след което се поръсват и объркват с малко канела.
Прехвърлят се купата с останалите продукти и отново всичко се разбърква. Сместа се прехвърля във форма за кекс, която предварително сме намазали с мазнина и посипали с брашно.
Ябълковият кекс се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса докато стане златист.
След като е готов и е изстинал се изважда от формата и поръсва с пудра захар.