Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Гъбено суфле с босилеково масло

Гъбено суфле с босилеково масло

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Гъбено суфле с босилеково масло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гъби - 600 г печурки
  • сметана - течна сметана 100 мл
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 100 г
  • извара - 200 г
  • орехови ядки - 12 половинки орехови ядки
  • босилек - 1/2 връзка пресен босилек
  • чесън - 1 скилидка чесън
  • лимони - 2 - 3 с.л. лимонов сок
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зелен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените гъби и ги запържете в тиган с незалепващо покритие без да добавяте мазнина, така че да си пуснат водата.

Отделете 4 от ореховите ядки. Останалите ги начукайте. В дълбока купа разбийте яйцата. Добавете към тях течната сметана, намачканата извара и счуканите орехови ядки.

Счукайте и скилидките чесън и ги добавете към получената смес. Сложете сол на вкус, както и щипка от различните пипери - отново на вкус. Може да добавите и едно - две листа ситно нарязан босилек.

Изсипете сместа във форми за печене, като върху всяка сложите по една орехова ядка и печете около 30 минути на 180 градуса.

За босилековото масло, трябва първо да оберете останалите босилекови листа и да ги пасирате с миксера, заедно с лимоновия сок.

Поставете сместа в малка тенджерка и на слаб огън я загрейте, като постепенно добавяте и маслото, малко по малко Добавете сол и черен пипер на вкус.

Сервирайте гъбеното суфле полято с този невероятен сос.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: