Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхния»Попска яхния с говеждо месо

Попска яхния с говеждо месо

Попска яхния с говеждо месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • говеждо месо - 1 кг
  • домати - 3 бр. или 2 с.л. доматено пюре
  • арпаджик - 20 - 30 главички
  • лук - 3 глави, кромид
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • вино - 1/4 ч.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 8 - 10 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното олио изпържете, докато се зачерви, измитото и нарязано на парчета говеждо месо, прибавете ситно нарязания лук и малко след него брашното, накълцаните домати и червения пипер и залейте с виното.

Разбъркайте няколко пъти, добавете дафиновия лист, черния пипер, солта, малките лукчета и нарязаните скилидки чесън, налейте хладка вода и варете на слаб огън яхнията, докато месото омекне напълно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: