Ябълков сладкиш с карамел и орехи

19/04/2019
"А понякога всичко, от което имаме нужда, за да се почувстваме добре, е добра дума и парче ябълков сладкиш с карамел и орехи "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 155
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд смесваме яйцата със захарта и киселото мляко. Разбъркваме добре. Към сместа прибавяме и олиото, което отново разбъркваме. Добавяме и брашното.

Накрая поставяме и хлебната содата, като разпръскваме навсякъде, а не слагаме на едно място.

Всичката тази смес се разбъркват много добре.

Готовата смес разделяме на две. Едната част оставяме настрана, а в другата смес поставяме канелата и какаото.

Приготвяме карамел, като в касерола поставяме първо маслото и след като се поразтопи, поставяме и захарта.

Разпределяме захарта навсякъде по касеролата, за да може по-лесно да се разтопи. Разтапянето трябва да е на слаб огън.

След като е готов карамелът, премахваме от котлона и го изсипваме в съда, в който ще печем сладкиша.

Най-отдолу в съда сме поставили хартия за печене, както и по стените на самия съд. Оставяме настрана, за да изстине карамелът. През това време почистваме и нарязваме ябълките на полумесеци.

Когато е изстинал карамелът, поръсваме със смлените орехи и започваме да нареждаме ябълките. Върху тях изсипваме бялата смес, а върху нея и какаовата.

Поставяме във фурната и печем на 180 градуса за около 50 минути. След като извадим готовия ябълков сладкиш, поставяме на подложка и покриваме с вестник и отгоре с хавлиена кърпа. Оставяме така за около 30 минути, поръсваме с пудра захар и нарязваме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар