Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с мед, кисело мляко, олио. Добавят се ванилия, какао, настъргана лимонова кора, смлени орехи и лимецово брашно и ленено брашно.
Разбърква се добре, да се получи като кексова смес, накрая се прибавя и бакпулверът. При което няма как да се меси тесто, тестото е като гъста каша.
То се сипва в тавичка върху хартия за печене с размери 25х11 см. Поръсваме със сусам и сухи червени боровинки.
Печем козунака в загрята фурна на 180 градуса около 25 минути, изключваме и оставяме още 5 минути на леко отворена врата.
Изважда се. Когато изстине, се поръсва с охладена глазура от разтопено масло и шоколад. Много е вкусен този сладкиш и с аромат на козунак. Вкусен и здравословен Великден!