Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Яйчени мъфини без брашно

Яйчени мъфини без брашно

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Яйчени мъфини без брашно
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Няма проблем ако сте свършили брашното, не ви трябва за яйчените мъфини"

Необходими продукти

  • яйца - 5 бр.
  • шунка - 100 г на кубчета
  • кашкавал - 100 г на пръчици
  • прясно мляко - 60 мл
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • лук - 2 малки глави
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се нарязва на пръчици, шунката на малки кубчета, лукът - на ситно. В загрято олио се запържва лук и шунка до златисто и сваляме от котлона.

В намазнени големи форми за мъфини се сипва по 1 с.л. лучена смес. Отгоре се разпределят пръчици кашкавал. В купа се разбиват яйцата с прясно мляко, бакпулвер, малко сол и черен пипер.

Заливат се гнездата с яйчената смес и печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто 20 минути. Първо се надуват много, но като се извадят спадат, защото няма брашно, а са само с яйца.

Лесни и много вкусни!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: