Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Мариновано печено агнешко бутче

Мариновано печено агнешко бутче

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Мариновано печено агнешко бутче2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • агнешки бут - 1 бр
  • лимони - 1 лимон
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки чесън
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете подправките, нарежете лимона заедно с кората на ситни парченца, счукайте чесъна.

Направете с остър нож множество ромбовидни прорези в месото и внимателно го натрийте със сместа от подправките. Покрийте го с фолио и го оставете поне 6 часа в хладилник.

На дъното на подходяща тава наредете лозови или черничеви пръчки като решетка. Поставете върху тях маринования агнешки бут и го залйте с 300 мл гореща вода.

Печете на фурна загрята на 180-200 градуса за около 1 час - 1 час и 20 минути.

Рейтинг

4
53
42
31
21
10
Дай твоята оценка: