Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Шишчета»Панирани пикантни охлюви на шишчета

Панирани пикантни охлюви на шишчета

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Панирани пикантни охлюви на шишчета
Снимка: Чародейката
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • охлюви - 300 г предварително сварени и почистени
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • чили - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 50 мл
  • брашно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
  • лимони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварените и почистени охлюви се измиват и прехвърлят в подходящ съд и се поливат със сока от един лимон, сол, черен пипер, ситно смляно чили и пресованите скилидки чесън. Оставят се за половин - един час, за да се овкусят.

За панировката се разбиват яйцата с бирата, добавя се сол и черен пипер на вкус и постепенно брашно, докато сместа стане гъста като боза.

Овкусените охлюви се овалват първо в брашно, след което се нанизват на дървени шишчета.

Поливат се с лъжица или се топват в сместа за панировка и се пържат в добре загрято олио. Пържат се до зачервяване, като се обръщат и от другата страна.

Сервират се топли, гарнирани с лимон.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: