Солени кексчета с лимец и лапад

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
273
5
15/04/2019
"Здравословни солени кексчета от съвсем различно ниво - с лимец и лапад, които ви съветваме да опитате"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сирене - 100 г натрошено
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 в.ч.
  • лапад - 10 листа бланширан
  • брашно от лимец - 1 и 1.2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистен лапад се бланшира във вряла вода и се отцежда, нарязва се на ситно.

В купа се разбиват яйцата с малко сол, добавя се олио, кисело мляко с разбита в него сода да шупне, натрошено сирене, нарязан отцеден лапад и брашното от лимец.

Разбърква се гъста смес и с лъжица сипваме по 2 с.л. в хартиени чашки за мъфини.

Чашките поставям във форми за еднократна употреба и печем солените мъфини в загрята фурна 180°C до суха клечка.

Чудесни за закуска.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар