Класически великденски курабии

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
158
791
3k
158
2
15/04/2019
"Бързаме да си припомним рецептата за класически великденски курабийки, че празникът чука на вратата "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции50
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 944
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 0.5 ч.ч.
  • мазнина - 0.5 ч.ч. смес (масло, олио, свинска мас)
  • амонячна сода - 1 пак. (10 г)
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилии - 2 прахчета
  • лимони - 0.5 бр. кората
  • брашно - 700 г
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • захар - за поръсване кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и оформете кладенче. Разтворете содите в киселото мляко и след като шупнат, ги прибавете в кладенчето.

Добавете разтопената и охладена мазнина и разбитите яйца със захарта, ванилиите и настърганата кора на половин лимон. Разбъркайте сместа и замесете тесто.

Рецептата е много точна, затова поставяйте продуктите точни.

Завийте тестото и оставете да престои за 30 минути, след което разточете на кора с дебелина 0.5 см. Нарежете ги със форми за рязане на курабии и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене.

Намажете ги с разбитото яйце и поръсете със кристална захар.

Печете великденските курабии в предварително нагрята на 180 градуса фурна да златист цвят.

Охладените курабии с амонячна сода съхранявайте в затворени кутии или буркани за сладки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар