Индийски Чапати хляб

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
190
910
3k
195
2
Индийски Чапати хляб
Снимка: Мария Симова
1 / 2
14/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви15 мин.
Общо30 мин.
Порции7
"Заложете на различното и изненадайте всички вкъщи с ароматен и различен Индийски Чапати хляб"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Смесете пресятото брашно със солта и бакпулвера, разбъркайте. Налейте хладката вода и добавете зехтина, замесете меко и еластично тесто.

Завийте тестото със стреч фолио за около 1 час. След което разделете на 7 еднакви оформени топчета. Върху обилно набрашнен плот, с точилка разточвате топчетата (едно по едно) на тънка кръгла кора, не щадете брашното, за не залепват питките.

Печете в загрят на умерен огън тиган от двете страни, докато получите препечените точки по тях. Поставете готовите питки Чапати в чиния и покрийте с чиста кърпа, по желание можете да ги намажете с малко зехтин.

Сервирайте горещи, чупете парчета и топете в различни сосове и индийски ястия (а и не само).

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: