Индийски Чапати хляб

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
14/04/2019
"Заложете на различното и изненадайте всички вкъщи с ароматен и различен Индийски Чапати хляб "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо830
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете пресятото брашно със солта и бакпулвера, разбъркайте. Налейте хладката вода и добавете зехтина, замесете меко и еластично тесто.

Завийте тестото със стреч фолио за около 1 час. След което разделете на 7 еднакви оформени топчета. Върху обилно набрашнен плот, с точилка разточвате топчетата (едно по едно) на тънка кръгла кора, не щадете брашното, за не залепват питките.

Печете в загрят на умерен огън тиган от двете страни, докато получите препечените точки по тях. Поставете готовите питки Чапати в чиния и покрийте с чиста кърпа, по желание можете да ги намажете с малко зехтин.

Сервирайте горещи, чупете парчета и топете в различни сосове и индийски ястия (а и не само).

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар