Индийски Чапати хляб

14/04/2019
Мария Симова
отМария СимоваНовак5093510
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции7
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете пресятото брашно със солта и бакпулвера, разбъркайте. Налейте хладката вода и добавете зехтина, замесете меко и еластично тесто.

Завийте тестото със стреч фолио за около 1 час. След което разделете на 7 еднакви оформени топчета. Върху обилно набрашнен плот, с точилка разточвате топчетата (едно по едно) на тънка кръгла кора, не щадете брашното, за не залепват питките.

Печете в загрят на умерен огън тиган от двете страни, докато получите препечените точки по тях. Поставете готовите питки Чапати в чиния и покрийте с чиста кърпа, по желание можете да ги намажете с малко зехтин.

Сервирайте горещи, чупете парчета и топете в различни сосове и индийски ястия (а и не само). [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар