Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Плосък хляб»Индийски Чапати хляб

Индийски Чапати хляб

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Индийски Чапати хляб
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7
"Заложете на различното и изненадайте всички вкъщи с ароматен и различен Индийски Чапати хляб"

Необходими продукти

  • брашно - 250 г
  • сол - 0. 5 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - около 180 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете пресятото брашно със солта и бакпулвера, разбъркайте. Налейте хладката вода и добавете зехтина, замесете меко и еластично тесто.

Завийте тестото със стреч фолио за около 1 час. След което разделете на 7 еднакви оформени топчета. Върху обилно набрашнен плот, с точилка разточвате топчетата (едно по едно) на тънка кръгла кора, не щадете брашното, за не залепват питките.

Печете в загрят на умерен огън тиган от двете страни, докато получите препечените точки по тях. Поставете готовите питки Чапати в чиния и покрийте с чиста кърпа, по желание можете да ги намажете с малко зехтин.

Сервирайте горещи, чупете парчета и топете в различни сосове и индийски ястия (а и не само).

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: