Спанак с ориз на фурна

Милена
Милена
Новак
26/04/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 651
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете спанака и го сложете в тенджера заедно с едро нарязаният лук, ориза, 1 ч.ч. вода, половината от олиото, сол на вкус и малко джоджен. Задушава се на умерен огън.

Когато водата се изпари, изсипете сместа в намаслена тавичка. Запържете брашното в останалото олио, разредете с млякото и оставете на огъня да възври.

Свалете от огъня и застройте с разбитите яйца. Залейте спанака с тази запръжка и запечете в умерено силна фурна.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар