ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура на скара с гарнитура айсберг

Ципура на скара с гарнитура айсберг

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9013k7k2k6
Ципура на скара с гарнитура айсберг
Снимка: Стоянка Русенова
05/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • риган
  • черен пипер
  • зехтин - за намазване
  • за гарнитурата
  • айсберг - 1/2 бр.
  • пресен лук - 2 стръка
  • зехтин - 1 с.л
  • хималайска сол - на вкус
  • лимонов сок - 1/2 сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме ципурата от люспите и вътрешностите, измиваме добре, след което я отцеждаме от водата.

Разделяме с остър нож на две половини по гръбнака.

От двете страни овкусяваме със сол, черен пипер, риган и намазваме със зехтин.

Поставяме рибата в съд, който сме обвили със стреч фолио и оставяме за 30 минути на хладно.

Загряваме си скарата и поставяме парчетата риба, като печем за около 8-9 минути от всяка страна.

Приготвяме си гарнитурата, като измиваме старателно айсберга и пресния лук.

Нарязваме ги и овкусяваме с подправките.

Разбъркваме добре.

При поднасянето слагаме по парче ципура и част от гарнитурата.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: