Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Задушени калмари с вино и зеленчуци

Задушени калмари с вино и зеленчуци

Задушени калмари с вино и зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • калмари - 1 кг
  • лук - 1 - 2 глави, кромид
  • домати - 3 - 4 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 50 г
  • червено вино - 1 к.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1 к.ч. или олио
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете измитите и нарязани калмари със ситно нарязания лук, докато омекнат.

Залейте ги с виното, прибавете нарязаните домати, чесън, морков и целина, солта, черния пипер и водата и задушавайте 45-50 мин.

Поднесете калмарите с чаша леденостудено узо.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: