Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен шаран с галета

Пържен шаран с галета

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пържен шаран с галета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Вярваме, че най-хубавият шаран е пърженият и спорове по този въпрос не може да има"

Необходими продукти

  • шаран - 1 кг
  • бира - 100 мл
  • галета - 50 г
  • белтъци - 1 бр.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана и го нарязваме на порции.

В съд разбиваме белтъците на сняг, като към тях добавяме бирата и останалите съставки.

На котлона поставяме тиган с олио и изчакваме да се загрее добре.

Всяко едно парче риба потапяме в сместа и поставяме в тигана.

Пържим и от двете страни.

Поднасяме нашия пържен шаран с подходяща гарнитура за риба.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: