Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Пикантен сос от гъби с хрян за ценители

Пикантен сос от гъби с хрян за ценители

Пикантен сос от гъби с хрян за ценители2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • гъби - 2 - 3 с.л. печурка, гълъбка (есенна) или пачи крак, овчи нос, коралка
  • хляб - 1/2 суха филийка, бял
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • сметана - 4 - 5 с.л.
  • хрян - 1 корен
  • оцет - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте филийката с прясното мляко, прибавете сметаната и суровите нарязани гълъбка (есенна) печурка, или смлени пачи крак, овчи нос, коралка.

Разбийте или намачкайте с вилица, докато се получи гладка кашица, добавете настъргания хрян, оцета и солта и оставете готовия сос за около час в хладилника.

Поднесете готовия гъбен сос с пържени дреболии или печено месо.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: