Сочен сладкиш с домашен крем

Мария СимоваМария СимоваГуру116058109014
28/03/2019
"Кафето е по-приятно, когато го консумирате в компанията на парче Сочен сладкиш с домашен крем"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 900
  • Преглеждания за месеца894
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прибавете предварително смесените пресято брашно, гриса и бакпулвера, разбъркайте с шпатула, с въртеливи движения в една посока, до еднородна смес.

В тава, намазана с меко масло и поръсена с брашно, сипете сместа равномерно и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до суха клечка.

За карамеления сироп в метален съд добавете захарта и разтопете до златисто-кафяв карамел, внимателно добавете водата и варите до пълното разтваряне на карамела.

Охладения блат надупчете с дървено шишче на повечко места, след като се поохлади карамеления сироп, залейте блата равномерно.

Заемете се с домашния крем, докато блата се охлажда. В купа прибавете жълтъците, захарта, ванилената захар, настърганата на ситно ренде лимонова кора и нишестето. Бъркайте, като добавяте част от студеното мляко на тънка струя, до рядка еднородна смес.

Останалото мляко налейте в тенджера с дебело дъно и я поставете на умерен огън. Прибавете яйчената смес и бъркайте, докато се сгъсти, накрая добавете нарязаното на кубчета масло, бъркайте докато маслото се разтопи и усвои напълно от крема.

Охладения блат залейте с горещия крем и оставете да се охлади, поръсете с предварително приготвения крокан с орехи. Невероятно вкусен, сочен сладкиш с домашен крем!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
M. GEORGIEVA
M. GEORGIEVA
10.10.2019 11:49
Към кое да ги прибавим? - Така започва рецептата.
0
0