Яйчена Салата

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
482
548
45
22/03/2019
"Порядъчно охладена и добре овкусена - опитайте тази яйчена салата и няма да помислите за друга"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 748
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата твърдо (3 бр.), охлаждаме и белим. Нарязваме на едри кубчета.

Белим цвеклото (1 бр.) и морковите (1-2 бр.). Измиваме и ги нарязваме на кубчета.

Слагаме цвеклото в тенджерка, наливаме вода и като поври 15-20 минути, слагаме и нарязаните моркови. Варим още , колкото е необходимо, докато се сварят зеленчуците. Когато са готови, изсипваме в голяма цедка и отцеждаме хубаво.

В купа сипваме майонеза (3 с.л.) и объркваме със зехтин (2 с.л.) и сок от лимон (1 с.л.).

Прибавяме и сол, куркума и сушен копър , количество по вкус. Към полученият сос, слагаме сварените зеленчуци, нарязания червен лук (1 бр.) и отцеден червен боб от консерва (1 к.ч.).

Разбъркваме хубаво, прибавяме и варените яйца. Отново разбъркваме внимателно.

Сервираме яйчената салата охладена и украсена с маслини.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар