Начин на приготвяне
Сваряваме яйцата твърдо (3 бр.), охлаждаме и белим. Нарязваме на едри кубчета.
Белим цвеклото (1 бр.) и морковите (1-2 бр.). Измиваме и ги нарязваме на кубчета.
Слагаме цвеклото в тенджерка, наливаме вода и като поври 15-20 минути, слагаме и нарязаните моркови. Варим още , колкото е необходимо, докато се сварят зеленчуците. Когато са готови, изсипваме в голяма цедка и отцеждаме хубаво.
В купа сипваме майонеза (3 с.л.) и объркваме със зехтин (2 с.л.) и сок от лимон (1 с.л.).
Прибавяме и сол, куркума и сушен копър , количество по вкус. Към полученият сос, слагаме сварените зеленчуци, нарязания червен лук (1 бр.) и отцеден червен боб от консерва (1 к.ч.).
Разбъркваме хубаво, прибавяме и варените яйца. Отново разбъркваме внимателно.
Сервираме яйчената салата охладена и украсена с маслини.