Шведска сладка баница

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
198
19/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо560
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите за баница се слагат в суха тава и се сушат на слаба фурна, докато изсъхнат напълно. Натрошават се на дребни парчета и се разделят на две части.

Половината се разпределят на дъното на намазана с олио тава. Маслото се реже на малки парчета и половината от него се разпределя по корите.

Плънката се приготвя, като яйцата се разбиват със захарта, брашното и содата. Добавят се орехите, лимоновата кора и ванилията. Тази смес се изсипва върху пласта натрошени кори, като върху тях равномерно се разпределя останалото масло.

Пече се в умерена фурна до зачервяване. От захарта и водата се сварява захарен сироп, с който се залива баницата, след като е изстинала.

Оставя се да преседи 24 часа преди консумация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар