Ezine.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Салата с червен боб, печени чушки и чесън

Салата с червен боб, печени чушки и чесън

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Салата с червен боб, печени чушки и чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Всяко питие си заслужава салатата, а тази е просто великолепна"

Необходими продукти

  • червен боб - 200 г консерва
  • печени чушки - 4 - 5 бр. червени и зелени
  • краставица - 1 малка прясна
  • магданоз
  • зелен лук - 3 - 4 пера
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • ябълков оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете от вечерта червен боб се сварява на другия ден и се отцежда добре. За по-лесно и бързо може да се ползва и консерва, като бобът се измива добре през гевгир.

Печени червени и зелени чушки се почистват от семената и се нарязват на средно едри парчета като кубчета.

Смесват се в купа, добавя се нарязани пера зелен лук, пресовани скилидки чесън и се овкусява със сол, олио и оцет. Разбърква се добре и сипваме в чиния.

По края на чинията се нареждат резени обелена краставица, поръсваме магданоз и сервираме.

Лесна и вкусна бобена салата за празник и делник!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: