Начин на приготвяне
В купа се смесват двата вида брашно и солта. В киселото мляко се разбива сода за хляб да шупне и се добавя прясно мляко, разбърква се добре да шупне отново.
Сипва се млечната смес в средата на брашното. Добавя се риган и отцеден и нарязан, бланширан лапад. Разбърква се с вилица на гъста смес.
Гребва се супена лъжица от тестото и сипваме върху хартия за печене или върху подложка за печене. Оформят се 9 питки, леко сплескани отгоре.
Поръсват се със семена и печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 17-20 минути. Наглеждайте ги още след 15 минута, и ако е нужно, намалете температурата, за да не изгорят.
Изваждат се в чиния и сервираме. Лесни, вкусни и здравословни малки питки!