Пиле с моркови

Пиле с моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр. по - голямо
  • моркови - 400 г
  • кашкавал - 150 г
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете леко в олиото нарязаното на порции пиле, извадете го и в същата мазнина изпържете до полуомекване почистените и нарязани на тънки кръгчета моркови.

Прибавете брашното, запържете го леко с морковите, налейте гореща вода, върнете месото, посолете, поръсете с черен пипер и оставете ястието да се задушава на умерен огън, докато остане с малко сос.

Поръсете готовото задушено пиле със ситно нарязан магданоз и настърган кашкавал и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: