Грис халва с орехови ядки

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
10/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо769
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • грис - 200 г пшеничен
  • олио - 120 мл
  • орехови ядки - 1 шеша, нарязани на парчета
  • сироп
  • вода - 700 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка се сварява сироп от вода, захар, ванилия, канела и се сваля от котлона. В друг дълбок съд се загрява олио, сипва се пшеничен грис и се бърка с дървена лопатка на умерен огън, докато добие карамелен цвят.

Дръпва се от котлона и внимателно се сипва на части сироп, като се разбърква, защото пръска. Внимавайте да не се изгорите.

Връщаме на котлона да се вари, докато се сгъсти и се сваля. В намаслена с олио правоъгълна форма за кекс се поръсват орехови ядки и заливаме с гриса. С гърба на лъжица, намокрена с вода, се заглажда отгоре и оставяме да се стегне готовата халва на хладно.

На другия ден се обръща в поднос, нарязана се и се сервира. Много вкусен десерт, опитайте!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар