Френски ябълков сладкиш

05/03/2019
Йозлям Кадирова
отЙозлям КадироваЕнтусиаст15731592
"Френските сладкиши са създадени, за да ви покажат колко вкусен и хубав може да бъде животът "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 084
  • Преглеждания за месеца501
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, разделете ги и ги нарежете на много тънки филии. Разбъркайте ги със сока от

половин лимон - това ще предотврати бързото им почерняване.

В купата на миксера чукнете яйцата и ги разбийте много добре със захарта, поне за 5 минути. Постепенно добавяйте прясното мляко, разтопеното масло, бакпулвера и ванилийките.

Добавете постепенно брашното, като бъркате с дървена лъжица (не се препоръчва използването на миксер в тази стъпка).

Към тази смес добавете нарязаните ябълки и разбъркайте много добре, така че сместа да е полепнала добре по тях.

Получената смес е по-течна от класическото кексово тесто, това да не ви притеснява.

Изпечете сладкиша на предварително загрята на 170 градуса фурна за около 35 минути.

След 35 минути, извадете ябълковия сладкиш и намажете с помощта на четка заливката (разбийте яйцето с маслото). Ако е по ваш вкус - сега е момента да поръсите с ядки, например филирани бадеми.

Оставете го отново да се доизпече за 10-15 минути, като проверете с клечка преди да изкарате сладкиша.

Изстиналия сладкиш поръсете с пудра захар и можете да го поднесете с лъжица бита сметана и парченце лимон.

Бележка: Използваните от мен чаши са с вместимост: водна чаша (в.ч.) = 200 мл, чаена чаша (ч.ч.) = 125 мл.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар