Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Майсторски сач с гъби и шунка

Майсторски сач с гъби и шунка

Майсторски сач с гъби и шунка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг бон филе
  • шунка - 100 г
  • лук - 4 бр.
  • арпаджик - 200 г
  • гъби - 400 г
  • кашкавал - 400 г
  • вино
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парченца, запържете го, добавете нарязания лук, черен пипер, чубрица и няколко капки вино и задушете.

Когато е готово, прехвърлете го в сач, поръсете отгоре с гъбите, нарязаните лукчета, шунката и соса от задушаването, покрийте го с настъргания кашкавал и го запечете във фурната.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: