Слепени ванилови сладки

01/03/2019
"Задължително ги поднасяйте слепени, защото са толкова вкусни, че ще искате поне по две наведнъж да хапвате "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 171
  • Преглеждания за месеца1219
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • растителна мазнина - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - около - 400 г
  • сладко - по избор
  • течен шоколад - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасяме содата в киселото мляко и ги смесваме с мазнина.

Към сместа постепенно прибавяме пудрата захар, ванилията, и брашното.

Брашното предварително сме пресели.

Оформяме тесто за сладки, което точим на кора, която нарязваме с помощта на формички за сладки.

Нареждаме в тавичка, в която сме поставили хартия за печене, на разстояние около 2 см. една от друга, защото се уголемяват по време на печенето.

Поставяме сладките във фурната и печем до готовност.

След като ги извадим от фурната, ги поставяме в тенджера под капак, за да останат пухкави.

Слепваме ги с желаното сладко и отгоре поръсваме всички слепени сладки с течен шоколад.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар