Начин на приготвяне
Бадемите, които може да са сурови и печени, единствено трябва да не са твърде солени, се смилат в блендер. Смесват се с брашното, захарта и прахчетата ванилия.
Към тази смес добавете белтъка и маслото, замесете тесто. Увийте го в стреч фолио и оставете за половин час в хладилник. Разделете го на две равни части.
Едната половина извадете от хладилник, накъсайте на топченца, направете ги на тънки фитили и завийте на кравайче, което да има формата на подкова, да не е затворена докрай.
Наредете ваниловите сладки в тава, постлана с хартия. С това количество ще се получат общо две тави масленки. Печете всяка по 15 мин. на 180 градуса.
Щом са готови, оставете сладките ванилови подкови да изстинат за няколко минути в тавата. Оваляйте в смес от ванилия и пудра захар и поднесете.