Сладки ванилови подкови

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Сладки ванилови подкови
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Обещаваме да не казваме на никого колкото и ванилови подкови да си хапнете"

Необходими продукти

  • белтъци - 30 г
  • брашно - 260 г
  • ванилия - 3 прахчета по 2 г
  • захар - 60 г
  • бадеми - 150 г
  • краве масло - 180 г извън хладилник
  • пудра захар - смесена с ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите, които може да са сурови и печени, единствено трябва да не са твърде солени, се смилат в блендер. Смесват се с брашното, захарта и прахчетата ванилия.

Към тази смес добавете белтъка и маслото, замесете тесто. Увийте го в стреч фолио и оставете за половин час в хладилник. Разделете го на две равни части.

Едната половина извадете от хладилник, накъсайте на топченца, направете ги на тънки фитили и завийте на кравайче, което да има формата на подкова, да не е затворена докрай.

Наредете ваниловите сладки в тава, постлана с хартия. С това количество ще се получат общо две тави масленки. Печете всяка по 15 мин. на 180 градуса.

Щом са готови, оставете сладките ванилови подкови да изстинат за няколко минути в тавата. Оваляйте в смес от ванилия и пудра захар и поднесете.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: