Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лаврак на фурна с картофи

Лаврак на фурна с картофи

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Лаврак на фурна с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лаврак - около 600 г
  • картофи - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • черен пипер
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
  • зехтин - или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибките и оставете да се изцедят. Осолете ги отвън и отвътре.

Нарежете картофите на тънки шайби (като чипс), намажете подходяща тава с олио, зехтин или масло и наредете нарязаните картофи (като е препоръчително да сте ги овкусили предварително).

Сипете малко зехтин върху картофите и поставете рибките.

Върху тях наредете лимони, наситнения чесън и чушките. По желание могат да се добавят и други плодове и зеленчуци.

Изпечете лаврака на 200 градуса за около 30 минути.

Готовият печен лаврак поднесете приготвената гарнитура за риба от печени зеленчуци.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: