ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуци по китайски в тиган

Зеленчуци по китайски в тиган

Зеленчуци по китайски в тиган
25/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чери домати - 1 шепа
  • чушки - 2 бр.
  • зелен боб - 1 шепа
  • гъби - 200 г печурки
  • моркови - 4 бр.
  • царевица - 3 с.л. варена
  • лук - 3 глави, кромид
  • фъстъци - пържени, счукани
  • мед - 1 ч.л. или захар
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • соев сос - 1 к.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • розмарин - на вкус
  • червен пипер - на вкус, лют
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите на филийки, морковите - на пръчици, чушките и лука - на пръстенчета, доматите – на колелца и сложете всеки зеленчук в отделна купичка.

В тиган сгорещете олиото и задушете морковите, извадете ги и в тигана пуснете лука и когато стане златист, също го извадете.

В същата мазнина задушете гъбите, боба, доматите и чушките и към тях прибавете готовите вече зеленчуци и царевицата.

Залейте с виното, соевия сос, розмарина, черния и червения пипер и солта, задушавайте около 5 мин. и поръсете със счуканите фъстъци.

Получават се много вкусни пържени зеленчуци по китайска рецепта.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: