Супа от тиквички и пуешко с тайландски привкус

РАГРАГ
Иноватор
328
13
11
2
23/02/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр (500 - 600г)
  • пуешко месо - 1 буркан (може и пиле)
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 200 г
  • къри - 1 ч.л.
  • кокосово мляко - 1 консерва от 400 мл
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
  • чесън - 3 скилидки
  • нахут - 300г сварен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете и запържете праза, чесъна и морковите. Задушете. Налейте кокосовото мляко и подправките. Долейте с вода (около 2 л) .

Почистете месото от излишните кокалчета (ако използвате готово от буркан, в противен случай сварете пилето предварително и добавете бульона вместо вода.

Нахутът също предварително e сварен и се добавя накрая. Оставете супата да покъкри известно време.

Сервирайте гореща. По желание долейте още от кокосовото мляко.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар