Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички с индийски привкус

Пълнени тиквички с индийски привкус

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
18/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"В тази рецепта можете да усетите богатството на индийската кухня, която е известна с използването на много подправки и съчетаването на ароматите"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г, свинска или пилешка
  • тиквички - 1 кг
  • ориз - ½ ч.ч.
  • масло - 5 - 6 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - ½ връзка
  • лук - 2 връзки, пресен
  • домати - 2 - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 щипка
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Остъргваме тиквичките, нарязваме ги напречно по дължина, издълбаваме внимателно вътрешността, посоляваме и запържваме за кратко в масло, това убива дъха на сурова тиквичка и придава по опушен вкус.

Нарязваме лука на ситно и запържваме, прибавяме ориза и разбъркваме.

Сваляме от котлона и добавяме месото, солта, червения и черния пипер, кърито, кимиона, куркумата, кориандъра, нарязаните, магданоз и копър, нарязаните на дребно домати, разбъркваме и пълним тиквичките.

Редим ги в тавичка, заливаме с гореща вода и малко олио и печем на умерен огън 30 минути.

Поднасяме с кисело мляко.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: